Započela provera diploma zaposlenih u Gradskoj upravi Kragujevac

Prvi set diploma zaposlenih u gradskoj upravi u Kragujevcu upućen je na proveru u Ministarsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvja, a u paketu su „atipična“ svedočanstva o različitim nivoima obrazovanja i stručne spreme za koje se pretpostavlja da su izdata od neregularnih „obrazovnih institucija“.

U Skupštini grada Kragujevca je rečeno da su na verifikaciju u Ministarstvo prosvete upućene i diplome za koje se sumnja da su nelegano pribavljene, odnosno da su kupljene ili falsfikovane.

Gradska većnica za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković, ranije je najavila da će dokumenta o stručnoj spremi svih zaposlenih u gradskoj upravi biti poslata na proveru Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nadležnim obrazovnim institucijama.

Ona je u izjavi Radio televiziji Kragujevac (RTK), istakla da će svi vlasnici nelegalnih i neadekvatnih svedočanstva dobiti otkaze.

Ukoliko se utvrdi je neka od njih stečena na nelegalan način ili na neakreditovanim obrazovnim ustanovama, radnicima sa diplomom koja nije validna biće otkazan ugovor o radu, rekla je Tucaković.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.