Zanimljivo veče u „Enigmi“. Održan humanitarni pab kviz

U subotu, 19. novembra sa početkom u 17 časova u kafeu „Enigma“ održan je prvi humanitarni PAB KVIZ u organizaciji Kancelarije za mlade i pomenutog kafića. 

PAB KVIZ je osmišljen za međusobno druženje, zabavu i širenje znanja u različitim oblastima. Učesnici kviza bili su podeljeni u timove koji su bili sastavljeni od 2 do 4 igrača. Pitanja iz opšte informisanosti nizala su se na video-bimu, a takmičari su preko svojih mobilnih, telefona koji su imali ulogu tastera, davali tačne ili pak netačne odgovore. Bodovali su se tačnost i brzina odgovora, ali nikome nije bilo nelagodno, jer je kviz anoniman. Moramo pohvaliti takmičare, jer je većina znala sve odgovore.

Ovaj kviz imao je humanitarni karakter, pa se samo učešće u kvizu naplaćivalo 400 dinara po učesniku. Veče je bilo posvećeno Krstu Raškoviću, momku iz Mrčajevaca koji sa svojom porodicom živi u nehumanim uslovima, bez struje u kući, a autor je oko trinaest hiljada pesama. Krsto je prisustvovao humanitarnoj večeri i prisutnima je predstavio nekoliko svojih pesama u znak zahvalnosti.

Učesnicima smo pored zahvalnica za učešće obezbedili simbolične nagrade kako bi poneli poneku uspomenu sa događaja. Nagrade smo obezbedili zahvaljujući prijateljima ovog događaja, a one su bile:

– 2 karte za „Beskompromisni stand ap šou“ koji se održava 23. novembra od 20 časova u sali Gradske biblioteke

– 2 karte za koncert Vojaža i Gazda Paje koji se održava 26. novembra u 20 časova u sportskoj hali „Mladost“ u Čačku

– 2 vaučera za frizerski salon „Hair fashion“

– 4 karte za utakicu KK Borac – Mornar koja se održava 26. novembra od 16 časova

– 7 knjiga

Pobednici kviza, tim „Hrkljuš 2“ imali su priliku da izaberu nagrade, dok su ostali dobitnici izabrani slučajnim izborom, izvlačenjem iz „šešira“. Zahvaljujemo se svim donatorima i pozivamo vas da prisustvujete ovim događajima u našem gradu. Veliku zahvlanost još jednom iskazujemo našim izuzetnim saradnicima iz kafea „Enigma“ koji su omogućili da mladi, humani takmičari uživaju u prijatnom ambijentu i atmosferi ovog kafića.

Tokom humanitarne večeri prikupljeno je 27.850 dinara koji će biti prosleđeni Krstu Raškoviću i njegovoj porodici.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.