Zabranjen prijem novih životinja prihvatilištu za pse u Boru

Republička veterinarska inspekcija donela je Rešenje o zabrani prijema novih životinja u prihvatilištu za pse JKP „3. oktobar“ Bor do daljnjeg, stoji u objavi na Instagram profilu Ministarstva poljoprivrede.

Republička veterinarska inspekcija donela je Rešenje o zabrani prijema novih životinja u prihvatilištu za pse JKP „3.oktobar“ Bor do daljnjeg. U tom objektu izvršen je vanredni inspekcijski nadzor i tom prilikom uočene su nepravilnosti zbog čega je izrečena mera zabrane prijema.

Navedeni nedostaci su u suprotnosti sa odredbama Zakona o dobrobiti životinja („ Sl.glasnik RS„ broj 41/09) i Pravilnika o uslovima koje moraju da ispunjavaju prihvatilišta i pansioni za životinje („ Sl.glasnik RS „ broj 19/2012). Dok se svi sporni nedostaci ne otklone na snazi je zabrana prijema novih pasa.

Sve životinje koje se već nalaze u prihvatilištu smeštene su u deo objekta koji ispunjava sve propisane uslove i gde nisu utvrđene nepravilnosti. Za njih je obezbeđena dovoljna količina hrane i potrebna veterinarska nega.

Podsećamo da je po nalogu ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelene Tanasković u toku vanredna i sveobuhvatna kontrola svih prihvatilišta za pse na teritoriji Srbije.

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.