Vulin: Veštačenje pokazalo više različitih DNK na mašini nađenoj u Ritopeku

Izvor: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su nakon obavljenih veštačenja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno potvrdili da se u mašini za mlevenje mesa koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek nalazi više DNK uzoraka različitih žrtava.

Nijedan zločin klana Belivuk – Miljković neće ostati nerasvetljen. Nakon što smo u kući strave u Ritopeku pronašli tajnu prostoriju u kojoj se osim oružja i eksploziva nalazila industrijska mašina za mlevenje mesa, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da se u toj mašini nalazilo više DNK različitih žrtava ovog klana, istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, ova „ubilačka grupa“ ljude je mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način mlela njihove ostatke da bi ih dalje uništila i razbacala, saopštio je MUP.

Podsetimo, Belivukov klan uhapšen je početkom februara, a krajem aprila u kući u Ritopeku, koju je koristila ova kriminalna grupa, otkrivena je tajna prostorija. Tu je pronađena velika količina različitog oružja, ali i ogromna mašina za mlevenje mesa, za koju se sumnja da je korišćena za uništavanje tela žrtava.

Sumnja se da je kriminalna organizacija odgovorna za najmanje tri ubistva, brojne otmice, trgovinu drogom, pranje novca i nezakonito posedovanje oružja.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.