Vučić u Jagodini: Ako je Marković kriv, neću ga štititi ni ja, ni bilo ko drugi

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će predsednik opštine Jagodina Dragan Marković Palma odgovarati ukoliko je uradio nešto protivzakonito i da ga neće štititi „ni ime ni prezime ni partijska funkcija“.

Što se tiče gospodina Markovića – ako je za bilo šta kriv, on će morati da odgovara. Niti ću ga ja štititi, niti će ga štititi neko drugi. Samo nemojte da polazite od presumpcije njegove vinosti i da je on kriv zato što ga je za nešto optužio neko ko nas je optužio da umesto kokošaka držimo drogu. I onda kada smo pronašli kokoške, onda nije bilo ni izvinite, rekao je Vučić u Jagodini, odgovarajući na pitanje N1 da li njegovo pojavljivanje na otvaranju fabrike sa Markovićem znači da je postupak protiv predsednika opštine gotov.

Dodao je da je on čovek koji se striktno drži pravnih normi i da je danas došao u Jagodinu na otvaranje fabrike.

Kada bih govorio o istrazi jednoj ili drugoj (ubistvo novinara Večernjih novosti Milana Pantića i slučaj Palma) ono ili onome što je neko govorio, mogao bih da kažem da bi do sada bilo najbolje da se sam udavim, jer nigde ne bih mogao da se pojavim od silnih laži koje sam o sebi slušao. I tako iz dana u dan. I to nas optužuju uposlenici u firmi jednog tajkuna čjiji je jedini interes da zemlju opljačka i da je uništi, rekao je Vučić.

Ali, dodao je Vučić, ukoliko je Dragan Marković učinio nešto protivzakonito „odgovaraće svakako i neće ga štiti ni ime, ni prezime, ni partijska funkcija, niti bilo šta slično“.

E, u tome je razlika između onih koji danas upravljaju zemljom i onih koju su zemljom upravljali nekada, poručio je Vučić.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.