Vučić: Razgovarali smo o vraćanju obaveznog vojnog roka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pokrenuto pitanje obaveznog služenja vojnog roka i da će se o tome voditi široka rasprava u javnosti.

To ima dobrih i loših strana. Neke od loših su što samo u objektima i hrani košta preko osam milijardi, računajte 70 miliona evra (godišnje), rekao je Vučić, posle predstavljanja rezultata Vojske Srbije, dodajući da su troškovi veći ako se na to dodaju primanja za vojnike.

Kako je rekao, „dobra strana je da će se popuniti neka garnizona mesta koja su prazna i vratiti život u neka manje opštine„, ali i bez obzira na odluku brzo će biti popunjene jedinice u nekim mestima.

On je naveo da sa popunjenošću ima problema, ali da neće reći podatak jer je to vojna tajna, dodajući da nije više toliki problem s odlaskom profesionalnih vojnika kao ranije.

Imamo problem sa onima koji imaju nešto veće plate ali mogu da dobiju još veće na drugom mestu, ukazao je Vučić govoreći o dolasku investitora u zemlju i uslovima koji nude zaposlenima.

IZVORBeta
Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

1 KOMENTAR

  1. Ma dacu decu u vojsku , cim osudite ubice gardista i nalogodavce. Do tada, dalje ruke od moje kuce.

Comments are closed.