Vučić: Nezaposleni će dobiti dodatnih 60 evra, pomoć i za 3.000 muzičara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će država u okviru paketa pomoći privredi i građanima pomoći i nezaposlene, tako što će dobiti dodatnih 60 evra u junu.

Vučić je gostujući na RTS rekao da će nezaposleni kao svi punoletni građani dobiti dva puta po 30 evra, u maju i novembru, ali i još po 60 evra u junu.

Dakle, dajemo ukupno 120 evra za nezaposlene u ovoj godini, naglasio je Vučić.

Vučić je najavio da će vlada verovatno sutra ili u ponedeljak doneti odluku o novčanoj pomoći za oko 3.000 muzičara, koji nisu registrovani u APR-u i nisu u sistemu PDV-a. Predsednik kaže da je država našla način kako da pomogne muzičarima, koji ne plaćaju porez, a kojih ima oko 3.000.

Dobiće podršku, videćemo da li će biti dva minimalca, što nije mala podrška, naveo je Vučić.

Podseća i da će svi punoletni građani dobiti pomoć u maju i novembru po 30 evra odnosno ukupno po 60 evra, i još po 50 evra u septembru će dobiti penzioneri koji će tako dobiti ukupno 110 evra pomoći.

Već od 8. aprila kreće i isplata minimalca za 1,55 miliona radnika u privatnom sektoru, za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća – tri puta po pola minimalca. Zatim imamo sektorsku podršku za autobuske prevoznike, zatim hotelijere 350 evra po sobi i 150 po krevetu, naveo je Vučić.

Najavio je da će država verovatno morati da isplati bar još jedan minimalac ugostiteljima i svim drugim ugroženim sektorima.

IZVORTanjug / MoravaInfo
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.