Vučić: Nemačka kompanija gradi fabriku u Čačku, investicija od 90 miliona evra

Foto: Printskrin @buducnostsrbijeav

ČAČAK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novu investiciju u Čačku od, kako je istakao, najmanje 90 miliona evra.

On je rekao da će svoju fabriku u Čačku otvoriti velika nemačka kompanija iz oblasti auto industrije.

„Nova, velika nemačka investicija u Čačku. Jutros u Predsedništvu Srbije dogovoreni poslednji detalji ko ulaganja najmanje 90 miliona evra u “grinfild“ investiciju i to samo u prvoj fazi“ – objavljeno je danas na instagram profilu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kamen temeljac za ovu fabriku u okolini Čačka trebalo bi da bude položen u oktobru i zaposliće, prema Vučićevim rečima, 800 ljudi.

Radi se o nemačkoj kompaniji u oblasti autoindustrije.

„Mislim da je to velika vest ne samo za Čačak nego za sva okolna mesta, i takođe mislim da će ovo mnogo značiti za dalji razvoj centralne i zapadne Srbije. Ostaje nam da radimo na ovakvim stvarima, da imamo što više ovakvih vesti jer mi za razliku od nekih koji traže deindustrijalizaciju, mi hoćemo industrijalizaciju, hoćemo da idemo napred“ – poručio je Vučić.

Kako Morava info saznaje, nova nemačka fabrika biće stacionirana u industrijskoj zoni Preljina.

Izvor: Morava info

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.