Vučić moli Krizni štab da od petka otvori kafiće

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas Krizni štab da od petka otvori restorane koji su zatvoreni.

Molim Krizni štab da od 7. (maja) ili 8. otvori restorane i one koji su zatvoreni objekti, a ne samo da rade oni koji su sa baštama, rekao je Vučić.

Tu mogućnost najavio je ranije dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba. On je rekao da će kafići i restorani biti otvoreni 8. maja ako epidemiološka situacija to dozvoli.

To je bila jedna od tri najave na sednici Kriznog štaba 28. aprila:

Od 8.maja ukoliko se nastavi ovakav trend epidemiološke situacije dozvoljavamo ugostiteljima do 22h i unutra ali sa 50% kapaciteta.

Vakcinalni punktovi u Tržnim Centrima, kao pilot projekat.

Angažman na dogovaranju bilateralnih sporazuma sa drugim zemljama o međusobnom priznavanju digitalnih sertifikata o imunizaciji.

Vakcinacija u nekim tržnim centrima je već počela, a predsednik Srbije je danas rekao i da su već napravljeni sporazumi po kojima će građani Srbije bez PCR testa putovati u Grčku i Mađarsku, kao i da se radi na sporazumima sa Egiptom i Turskom. Pregovaraće se i sa Rusijom i Kinom.

Sad ćemo polako sa Albanijom, Crnom Gorom i Severnom Makedonijom, sve zemlje u koje 98 odsto naših ljudi ide, govorim o moru. Postići ćemo sporazum, bez PCR, antitela.. Gledaćemo da to širimo dalje, rekao je Vučić.

IZVORNova.rs / Nataša Latković
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime