Vučić: Idem u Priboj da spustim narasle međunacionalne tenzije

Foto: Printscreen/RTS.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u sredu biti u Priboju kako bi se „spustile narasle međunacionalne tenzije i preduzele konkretne mere“.

On je, na instagram profilu „budućnostsrbijeav“, uz najavu, objavio i sliku na kojoj je sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem.

Kako je napisao, „iskoristili su pauzu u teškim razgovorima vezanim za bezbednosnu situaciju u regionu, da izađu na vazduh i razbistre glave“.

Dogovorili smo se da u sredu otputujemo u Priboj, kako bismo spustili narasle medjunacionalne tenzije, preduzeli neophodne i konkretne mere u vezi sa tim i obezbedili punu sigurnost za sve građane naše Srbije„, napisao je Vučić.

U Priboju se prethodnih dana desilo nekoliko incideta. Pojavio se snimak kako policajci pevaju na proslavi pesmu sa stihovima „oj, Sjenice nova Srebrenice, oj Pazaru novi Vukovaru“.

Nekoliko dana kasnije snimak je zabeležio kako mladić u grupi peva „Božić je, Božić je, pucaj u džamije“.

IZVORN1/Beta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.