Vlada dala saglasnost za poskupljenje putarine

Vlada Srbije na današnjoj sednici dala je saglasnost na povećanje cene putarina, u proseku za 1,8 odsto.

U saopštenju Vlade navodi se da je to redovan postupak usklađivanja sa stopom inflacije.

Usklađivanje cena putarina je u proseku 1,8 procenata i u skladu je sa rastom cena na malo – inflacijom, pa se tako za vozila IA kategorije cena putarine za deonicu Beograd-Dimitrovgrad i Beograda-Čačak usklađuje za 10 dinara, dok za deonicu Beograd-Šid i Beograda-Subotica ostaje nepromenjena, a slično je i za ostale kategorije vozila, navodi se u saopštenju Vlade.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o trgovini žitaricama, kako bi se putem Međunarodnog žitarskog saveta (IGC) kao međuvladine organizacije pospešila međunarodna saradnja u trgovini žitaricama i pružio doprinos stabilnosti tržišta, kao i unapredjenju svetske bezbednosti u oblasti hrane. Članovi vlade usvojili su i uredbu o proglašenju spomenika prirode „Kalemegdanski rt“, čime će ta posebna prirodna retkost biti zaštićena na, kako su rekli, ; „značajno većoj površini“.

Na sednici je usvojen Program korišćenja dotacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapredjenju demografske slike u 2021. godini.

Program je usmeren na motivaciju mladih za ostanak u zemlji, poboljšanjem i unapredjenjem kvaliteta života ove populacije, kao i na jačanje položaja žena u društvu, što podrazumeva sprovodjenje svih aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad ženama, kaže se u saopštenju Vlade Srbije.

 

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.