Vesić: Ubrzaćemo vakcinaciju u ugostiteljstvu, pekarama, kozmetičkim salonima…

Zamenik gradonačelnika i koordinator vakcinacije u Beogradu Goran Vesić izjavio je da će od sledećeg ponedeljka biti organizovana ubrzana vakcinacija zaposlenih u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, rekreativnim centrima, pekarama, frizerskim i kozmetičkim salonima.

Vesić je agenciji Beta kazao da će od ponedeljka, 19. aprila biti otvoreni posebni termini kako bi se svi zaposleni u navedenim granama ubrzano vakcinisali i što pre počeli da rade.

U ovom trenutku, 1.024 zaposlenih u hotelima je vakcinisano, što predstavlja 27 odsto svih zaposlenih i još toliko se prijavilo za vakcinaciju. Cilj je da u hotelima bude vakcinisano najmanje 55-60 odsto radnika, naveo je zamenik gradonačelnika Beograda.

Rekao je da je Grad Beograd predložio četri protokola o organizovanju sajmova i kongresa u narednom periodu i da je veoma važno da u trenutku kada Vlada Srbije bude usvojila te predloge većina zaposlenih u ugostiteljstvu i hotelijerstvu bude vakcinisana.

Zaposleni u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, rekreativnim centrima, pekarama, frizerskim i kozmetičkim salonima poslaće nam spiskove radnika, a mi ćemo zajedno s Privrednom komorom organizovati njihovu vakcinaciju, objasnio je Vesić.

Istakao je da je zaključno s 12. aprilom vakcinisano 535.003 Beogradjana, što iznosi 38 odsto punoletnog stanovništva.

Revakcinisano je 358.191 osoba, što iznosi 25,5 odsto punoletnih Beogradjana. Najviše je vakcinisanih starosti 65-74 godine (67,66 odsto). Vakcinisano je 46 odsto muškaraca i 54 odsto žena, a prosečna starost je 59,5 godina, rekao je Vesić.

Naveo je da je Sinofarm vakcinu primilo 342.789 gradjana, Sputnjik V – 71.637, Fajzer – 74.989 i Astrazeneku je primilo 45.588 Beogradjana.

Naš cilj je da se vakciniše 750.000 Beogradjana, zaključio je Vesić.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.