Vesić: Ni danas nema sednice Kriznog štaba, samo konsultacije

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa nije zakazana za danas, već samo konsultacije medicinskog dela s premijerkom Srbije Anom Brnabić.

U Beogradu je do juče vakcinisano 454.821 ljudi, odnosno 32,3 odsto, od kojih je 306.708 dobilo i drugu dozu, saopštio je Vesić tokom gostovanja na TV Pink.

Ja sam prezadovoljan, Beograd je najbolji region kada je u pitanju vakcinacija, istakao je on.

Naveo je da je vakcinisano 61,6 odsto građana starosti između 65 i 74 godina, dok je imunizovano 57 odsto starijih od 74 godine.

Vesić je kazao da Beograd otpočinje motivacionu kampanju za imunizaciju kroz emitovanje TV spotova i upotrebu 70 bilborda u gradu, a da danas počinje kampanja i na društvenim mrežama.

Rekao je da se na vakcinaciji radi s kompanijama u kojima ima puno zaposlenih i dodao da će ova nedelja biti posvećena imunizaciji romske populacije.

Vesić je naveo da se juče sastao sa „ivent-industrijom“ i Gradskim zavodom za javno zdravlje, s kojima radi na predlozima za organizovanje svadbi, kongresa i festivala, koje će poslati Kriznom štabu.

Podsetio je da će vakcinisani građani u Beogradu moći da kupe pozorišne karte sa 30 odsto popusta, kao i da će za njih biti organizovana dva besplatna festivala.

Čuo sam priče da je to diskriminacija. To su gluposti. Ovo se zove pozitivna diskriminacija – stimulacija, istakao je Vesić.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.