Vesić: Ni danas nema sednice Kriznog štaba, samo konsultacije

Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa nije zakazana za danas, već samo konsultacije medicinskog dela s premijerkom Srbije Anom Brnabić.

U Beogradu je do juče vakcinisano 454.821 ljudi, odnosno 32,3 odsto, od kojih je 306.708 dobilo i drugu dozu, saopštio je Vesić tokom gostovanja na TV Pink.

Ja sam prezadovoljan, Beograd je najbolji region kada je u pitanju vakcinacija, istakao je on.

Naveo je da je vakcinisano 61,6 odsto građana starosti između 65 i 74 godina, dok je imunizovano 57 odsto starijih od 74 godine.

Vesić je kazao da Beograd otpočinje motivacionu kampanju za imunizaciju kroz emitovanje TV spotova i upotrebu 70 bilborda u gradu, a da danas počinje kampanja i na društvenim mrežama.

Rekao je da se na vakcinaciji radi s kompanijama u kojima ima puno zaposlenih i dodao da će ova nedelja biti posvećena imunizaciji romske populacije.

Vesić je naveo da se juče sastao sa „ivent-industrijom“ i Gradskim zavodom za javno zdravlje, s kojima radi na predlozima za organizovanje svadbi, kongresa i festivala, koje će poslati Kriznom štabu.

Podsetio je da će vakcinisani građani u Beogradu moći da kupe pozorišne karte sa 30 odsto popusta, kao i da će za njih biti organizovana dva besplatna festivala.

Čuo sam priče da je to diskriminacija. To su gluposti. Ovo se zove pozitivna diskriminacija – stimulacija, istakao je Vesić.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.