Vesić: Krizni štab u sredu ili četvrtak, „na stolu“ ugostitelji

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Goran Vesić izjavio je da će verovatno u sredu ili četvrtak biti održana još jedna sednica Kriznog štaba i da će tada „staviti na sto“ otvaranje restorana i tržnih centara pod određenim uslovima.

Vesić je naveo da je takav zahtev zasnovan na tome što u Beogradu veruju da je bolje da se ljudi okupljaju u kontrolisanim uslovima, gde može da udje komunalna milicija i izvrši kontrolu.

Imali smo za vikend povećan broj prijava zbog kućnih žurki. To ne razumem i opravdavam, ali je to logična posledica zatvorenih restorana, rekao je Vesić.

On je ponovio da Beograd institira da se sve vrati na mere od prošle srede, da se mere poštuju, a oni koji ih krše striktno kazne, kao i da se vrši vakcinacija.

Trebalo bi da imamo mere koje su prilagođene našoj situaciji i nadam se da ćemo ove nedelje doći u situaciju da ugostitelji počnu da rade i da se vratimo normalnom životu, koliko je moguće, uz poštovanje mera, rekao je Vesić.

On je ponovio da je zahvalan premijerki Ani Brnabić na trudu koji je, kaže, uložila da danas, svi osim ugostitelja i tržnih centara, počnu da rade.

Važno je da frizeri, zanatlije, prodavnice gradjevinskog materijala…svi koji rade i žive od svog rada, počnu da rade, jer u svim tim objektima je, ne samo moguće, već se itekako poštuju mere. To je dobra vest za privredu. Takodje, hvala i na tome što će ugostiteljski objekti od danas imati šaltersku prodaju, što će im na neki način olakšati rad, rekao je Vesić.

Moj je stav i stav Beograda, poštujmo striktno postojeće mere, kažnjavajmo one koji ih krše organizovanjem žurki, kola (kod spomenika Stefanu Nemanji) i slično, kao i ubrzana vakcinacija, rekao je Vesić.

On je rekao da je igranje kola u subotu uveče kod spomenika Stefanu Nemanji, doživeo kao “poraz svih nas” i na neki način ruganje lekarima i svima onima koji se bore.

Kako je još rekao, potrebno je naći način da revakcinisani počnu normalno da žive.

IZVORBlic / I.I.D.
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.