URUČENE UČENIČKE I STUDENTSKE STIPENDIJE I UGOVORI ZA NAJBOLJE ĐAKE U OBLASTI NAUKE

Čačak – U sklopu manifestacija kojima se obeležava Dan grada Čačka, gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je u sali Kulturnog centra dodelio učeničke i studentske stipendije, kao i jednokratne nagrade najboljim đacima i studentima. Dodeljeno je ukupno 315 stipendija i nagrada, a iz budžeta Grada za ove namene je izdvojeno 18 miliona dinara.

„Uručeno je 145 stipendija, dosadašnjih 8.000 dinara podigli smo na 10.000 dinara na deset mesečnih rata, dakle 100.000 dinara za studente koji imaju prosek iznad 8,50 ali i za tek upisane studente koji su imali 95 i više bodova na upisu na prvu godinu bilo kog fakulteta. Takođe i 17 učeničkih stipendija, do sada je to bilo 4.000 dinara na mesečnom nivou puta 10 meseci, a sada je to 6.000 dinara puta 10 meseci, ukupno iz budžeta grada Čačka 18.000.000 dinara za najbolje đake i studente. Naravno, jednokratna nagrada za sve učenike koji su ostvarili prvo, drugo ili treće mesto na republičkim takmičenjima iz bilo koje oblasti u osnovnom obrazovanju. Nastavljamo tradiciju evo već šest godina, i obezbeđujemo sve više novca sa željom da naši studenti, kada završe studije van grada Čačka, da se vrate u svoj rodni grad i ovde nastave svoj posao i životnu karijeru“, rekao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Jedna od dobitnica nagrada za postignut uspeh na republičkom takmičenju iz tehnike i tehnologije, jeste i trinaestogodišnja Iskra Jeković.

Iskra Jeković, OŠ „Filip Filipović“

„Idem u sedmi razred OŠ „Filip Filipović“, osvojila sam nagradu za prvo mesto na Republičkom takmičenju iz tehnike i tehnologije koje se održalo u Novom Sadu. Jako sam zahvalna mom mentoru, nastavnici Dobrili Ristović koja me pripremala za ovo takmičenje. Dobila sam nagradu od 15.000 dinara i sama nagrada biće mi podsticaj za dalje takmičenje i trud za dalje školovanje. Jako sam zahvalna gradu Čačku što nagrađuje ovakve uspehe“, navela je nagrađena učenica Iskra Jeković.

Učenica trećeg razreda Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ , Sofija Prieto Huliat, dobila je nagradu u klasi profesora Aca Milekića.

„Takmičenje je organizovalo Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije. Osvojila sam prvo mesto na republičkom i prvo mesto na međunarodnom takmičenju iz solfeđa u prošloj školskoj godini. Ova nagrada mi mnogo znači i biće podsticaj u daljem radu“, rekla je Sofija.

Milena Dukić, najbolja studentkinja

Posebnu nagradu od Grada, laptop, dobila je najbolja studentkinja Milena Dukić, koja pohađa četvrtu godinu Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, sa prosečnom ocenom 9,93.

Novinar: Svetlana Vučković, Fotograf: Saša Tanasković

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.