Uprava za sprečavanje pranja novca ispituje firme i ljude povezane s Đilasom

Uprava za sprečavanje pranja novca Srbije danas je objavila da proverava podatke pravnih i fizičkih lica povezanih sa privrednim društvom Ascanius LTD i Draganom Đilasom.

Na sajtu Uprave je objavljeno da su preduzete „aktivnosti prikupljanja podataka, informacija i dokumentacije u zemlji i inostranstvu u cilju provere bitnih finansijskoobaveštajnih podataka koji ukazuju na sumnju u pranje novca, utaju poreza i prikrivanje stvarnog vlasništva od strane pravnih i fizičkih lica povezanih sa privrednim društvom Ascanius LTD i Draganom Đilasom“.

Zvaničnici Srbije su prethodnih dana tvrdili da je na Dragana Đilasa registrovana firma Ascanius LTD i da je on ovlašćeni korisnik računa u bankama u inostranstvu.

Đilas je to demantovao i najavio da će zbog „falsifikovanja dokumentacije“ o navodnom računu na Mauricijusu podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je rekao i da će krivične prijave podnet i protiv glavnog urednika „Večernjih novosti“ Milorada Vučelića, njihovog istraživačkog tima koji je objavljivao dokumenta, šefice informativne službe SNS Vladanke Malović, ministra finansija Siniše Malog i „svih koji su iznosili laži o njemu“.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.