Umirovljeni vladika Atanasije u teškom stanju

Penzionisani episkop zahumsko-hercegovački Atanasije i dalje se nalazi na bolničkom lečenju, a trenutno je u teškom opštem stanju, sa upalom oba plućna krila, uz neinvazivnu respiratornu podršku, saopštila je danas Eparhija zahumsko-hercegovačka.

Njega je danas posetio episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije, zajedno sa episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem.

U saopštenju se napominje da se osoblje bolnice u Trebinju neprestano stara o zdravstvenom stanju episkopa Atanasija, kao i o mnogobrojnim drugim bolesnicima.

Zbog toga im se Eparhija zahumsko-hercegovačka i ovim putem naročito zahvaljuje, kao i svima onima koji se interesuju i mole za zdravlje njegovog preosveštenstva, navodi se u saopštenju.

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije primljen je na lečenje u bolnicu u Trebinju u drugoj polovini februara, posle testiranja na prisustvo koronavirusa.

IZVORFoNet / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.