“U skladu sa primedbama građana i onim što je naložio Vučić”: Brnabić se nada da će Zakon o eksproprijaciji biti izmenjen do četvrtka

Foto: Instagram/anabrnabic

(Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu da se nada da će Zakon o eksproprijaciji biti izmenjen do redovne sednice Vlade u četvrtak, u skladu sa primedbama građana i onim što je “naložio predsednik Aleksandar Vučić”.

Brnabić je rekala i da na izmenama Zakona o eksproprijaciji radi Ministarstvo finansija,.

Prema njenim rečima, svakako je važno da razgovaraju sa Nacionalnim konventom i sa “svima ostalima koji su imali komentare i zamerke na zakon”.

“Nadamo se da će onda ljudi biti mnogo sigurniji i bezbedniji, ali i da još jednom vide da taj Zakon apsolutno nema nikakve veze ni sa projektom Rio Tinta, ni sa bilo kojim drugim pojedinačnim projektom, već ima veze isključivo sa efikasnom realizacijom javnih kapitalnih investicija, pre svega u puteve i železničku infrastrukturu”, istakla je Brnabić.

Premijerka i ministarka za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja u Nišu su razgovarali sa predstavnicima Krovne organizacije mladih o izmenama Zakona o mladima i Zakona o volontiranju, kao i o prioriteti mladih za novu Nacionalnu strategiju za mlade.

IZVORBeta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.