U Novom Pazaru jednoglasno formirana komunalna milicija

Glasovima odbornika vladajuće većine i opozicije Skupština Novog Pazara usvojila je danas Odluku o formiranju komunalne milicije, koja će delovati kao posebna organizaciona jedinica lokalne samouprave.

Odeljenje komunalne milicije imaće načelnika i 15 milicajaca, a lokalna samouprava uskoro će raspisati konkurs za izbor kandidata koji će biti upućeni na obuku, ukupno 400 sati teorijske i praktične nastave.

Posao komunalnih policajaca biće da održavaju komunalni red, sprečavaju bespravno zauzeće javnih površina, nepropisno parkiranje, kao i da kontrolišu održavanje čistoće, suzbijanje nelegalno obavljenih delatnosti, nadziranje javnog prevoza, zaštita životne sredine i kulturnog dobra.

Njihova ovlašćenja biće i da one koji krše zakon ili propise upozore, legitimišu, zaustave i pretresu, privremeno oduzmu predmete, ali i da obavljaju audio i video snimanje, upotrebljavaju sredstva prinude i fizičke snage pomoću palice, sredstava za vezivanje i drugog.

Odbornici su usvojili i odluku o povećanju komunalnih taksi za teretna, putnička, vučna i druga vozila, koja je usaglašena sa prosečnom zaradom ostvarenom od januara do avgusta prošle godine na području Novog Pazara.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.