U ČAČKU ODRŽANE DEČIJE OLIMPIJSKE IGRE

Čačak –  Dvorana KK „Borac“ bila je mala da primi sve posetioce najradosnije dečije manifestacije. Dečije Olimpijske Igre organizovane su povodom obeležavanja 94 godina postojanja i rada Predškolske ustanove „Radost“. Oko 300 predškolaca iz osam vrtića nadmetalo se u šest disciplina. Takmičili su se u igrama, gde se strogo poštuju pravila i zadaci, a za regularnost samih igara bilo je zaduženo osam profesora fizičkog vaspitanja iz čačanskih osnovnih škola, koji su zaslužni i što je cela Olimpijada protekla u korektnoj i fer atmosferi.

Vesna Jovanović, direktorka PU „Radost“

„Cilj manifestacije je razvijanje pozitivnih životnih stavova kod dece predškolskog uzrasta kao i razvijanje svesti o neophodnosti bavljenja sportom. Brojni donatori za sve mališane pripremili su vredne poklone i kao mnogo puta do sada, pokazali visok stepen društvene odgovornosti, kada su naši najmlađi u pitanju. Inače, mi smo najstarija predškolska ustanova u okruženju, sa puno entuzijazma svi zaposleni obeležavaju ovaj dan, ovo je veliki jubilej za sve nas. Ustanova „Radost“ ima tradiciju i kvalitet i to će biti za buduće vreme“, rekla je prilikom otvaranja Olimpijade, direktorka PU „Radost“ Vera Jovanović.

Za Dečije Olimpijske Igre, mali takmičari pripremali su se oko mesec dana. Iza organizacije stoji stručni tim, čiji je najbitniji cilj dečija radost i ozareno lice mališana.

Nikola Spasojević, pedagog za fizičku kulturu

„Ovo je jedna od najvećih manifestacija vrtićkih grupa. Sa decom sam počeo da radim 1. novembra i jako mi je drago da sam deo Olimpijade, koja okuplja nešto najvrednije što imamo, naše mališane. Na samoj manifestaciji učestvuje 11 predškolskih grupa, a poruka je jasna: baviti se sportom, razvijati timski duh i deci od malena pkazati prave vrednosti i zdrave stilove života na kojima će odrastati“, naglasio je Nikola Spasojević, pedagog za fizičku kulturu PU „Radost“

Dečija Olimpijada počela je tradicionalnim paljenjem olimpijskog plamena i nastavila, putem igre i radosti, da beleži najlepšu atmosferu koju je grad na Moravi imao ove prohladne decembarske večeri. Manifestacija je održana pod pokroviteljstviom grada Čačka.

Novinar: Svetlana Vučković, Fotografije: Zorica Jakovljević
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.