U AKCIJI „OSMEH NA DAR “ PODELJENO 750 NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA

Čačak – Kancelarija za mlade grada Čačka i ove godine je organizovala novogodišnju humanitarnu akciju “ Osmeh na dar“ u saradnji sa istoimenom studentskom organizacijom. Akcija se sprovodi već 17 godina u sklopu studentske organizacije „Osmeh na dar“, a u Čačku sedam godina zahvaljujući Kancelariji za mlade kao partneru. Akcija podrazumeva prikupljanje slatkiša, slanih grickalica, knjiga, igračaka, školskog pribora i garderobe. Materijal se prikupljao sa saradnicima koji su nesebično podržali kakciju, a to su: PU Moje Detinjstvo, Osnovne i Srednje škole, i među ostalim saradnicima: prodavnica zdrave hrane „Zdravko Dren“, kafić „Kaktus bar“, plesni klub „Luna“, Star Dance, Gradska biblioteka i drugi.

Nakon prikupljanja materijala, volonteri su se sastajali u Omladinskom klubu, sortirali materijal i od istog sa velikom ljubavlju pravili novogodišnje paketiće za decu iz socijalno i zdravstveno ugroženih porodica, koji su bili prilagođeni polu i uzrastu dece.

Ove godine, oboren je rekord i pripremljeno je 750 paketića koji su podeljeni deci i mladima na dečijem odeljenju čačanske Opšte bolnice, deci iz Udruženja distrofičara Moravičkog okruga, deci i mladima iz Saveza slepih i slabovidih, Udruženja paraplegičara, Udruženja Roma „Budimo ljudi“ i „Džipsi tim“, deci i mladima u hraniteljskim porodicama , iz MZ „Sajmište“, korisnicima Centra „Zračak“.

Akciju je velikodušno podržao i vozač čačanske rikše Dragan Tolić, a volonteri Kancelarije za mlade izrazili su zahvalnost svima koji su podržali akciju“Osmeh na dar“, roditeljima i deci koji su u pomenute ustanove donosili donacije.

Izvor: Kancelarija za mlade grada Čačka

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.