TVITER OZNAČIO REŽIMSKE MEDIJE: Posebna oznaka za one koji sarađuju sa Vladom Srbije

Tviter je označio zvanične naloge Radio televizije Srbije, televizija sa nacionalnom frekvencijom Pink, Prva, B92 i Hepi, novinske agencije Tanjug, kao i štampanih listova Kurir, Informer, Politka i Srpski telegraf kao „medije koji sarađuju sa Vladom Srbije„.

Mediji povezani sa državom definisani su kao „mediji gde država kontroliše uređivačku politiku finansiranjem, direktnim ili indirektnim političkim pritiscima i/ili kontrolom proizvodnje i distribucije sadržaja“, navodi Tviter.

Objašnjava se da oznaku da sarađuju sa državom mogu imati mediji, njihovi glavni urednici i/ili rukovodstvo.

Tviter navodi da se oznakom „omogućava širi kontekst o nalozima vladinih zvaničnika, medija povezanih sa državom i pojedinica blisko povezanih sa tim subjektima“.

Kompanija navodi da, u slučaju da medij ima oznaku da je povezan sa državom, Tviter neće preporučivati njihove naloge ljudima niti „pojačavati“ domet njihovih tvitova.

IZVORN1
Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.