Treći dan potrage za nestalim mladićem iz Splita

Više različitih jedinica MUP-a i dalje traga za Matejem Perišom, mladim Splićaninom koji je nestao u Beogradu 31. decembra. Otac nestalog mladića pozvao je sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njegovom sinu da jave policiji.

Dvadesetsedmogodišnji Matej Periš nestao je 31. decembra, u Beogradu, gde je došao na doček Nove godine.

Nestanak je prijavljen u petak u 18 časova, i od tada policija intenzivno traga za njim.

U potragu je uključeno više različitih jedinica MUP-a. Uzete su izjave prijatelja s kojima je Matej došao u Beograd, a proverene su i nadzorne kamere kluba „Gotik“ u kojem je poslednji put viđen.

O nestanku mladića iz Splita govorio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ističući da još nema rešenja, ali da ima detalja koje treba policija da saopšti.

Izrazio je nadu da će nadležni uspeti da ga pronađu i da već imaju neku skicu onoga što je moglo da se dogodi. Dodao je da, ipak, moraju još mnogo rada da ulože i daju sve od sebe kako bi ga pronašli.

Inače, u Beograd je juče stigao i njegov otac, koji je za beogradske medije rekao da veruje srpskoj policiji i apelovao na sve koji imaju bilo kakvu informaciju da je jave, makar i anonimno.

Došao sam da vidim gde se to desilo, nemam nikakve nove informacije. Imam apsolutno poverenje u policiju i sve što rade. Iz onoga što sam dosad čuo, rade vrlo profesionalno, oni vode istragu i za sve informacije su oni nadležni„, rekao je otac nestalog.

Matej Periš je to veče bio u klubu „Gotik“ sa svojim prijateljima, ali mu se u jednom trenutku gubi trag.

Prema pisanju hrvatskih medija, jedan od njegovih prijatelja rekao je da u klubu „nije bilo opasnog društva“.

Beogradski mediji pišu da su nadzorne kamere navodno snimile Mateja kako se kreće ka stepenicama koje se spuštaju ka jednom splavu. Ipak, snimak je dosta lošeg kvaliteta zbog magle koja je bila te noći.

Njegova jakna je ostala u klubu.

IZVORRTS.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.