TRAŽILI MITO OD 7.000 EVRA! Uhapšeni radnici katastra u Novom Sadu, tražili za uslugu 7.000 evra!

Foto/ilustracija: Pixabay.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su M. M. (1978) i R.J. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita!

„M.M. bivša zaposlena u Republičkom geodetskom zavodu u Službi za katastar nepokretnosti u Nišu, Beogradu i Novom Sadu se sumnjiči da je 26. jula ove godine, od punomoćnika stanova jedne zgrade u Novom Sadu, zahtevala 7.000 evra i posredovala kod osumnjičenog R.J. zaposlenog u Republičkom geodetskom zavodu u Beogradu, kako bi on ubrzao izvršenje službene radnje koja bi se svakako morala izvršiti, odnosno donese odluku o povlačenju žalbe jedne vlasnice stana i na taj način omogući redovan postupak upisa prava svojine ostalih vlasnika stanova u navedenoj zgradi u Novom Sadu“, navodi se u saopštenju MUP.

Punomoćnik stanara je prethodno po dogovoru osumnjičenoj M.M. predao 1.500 evra kao avans za ugovorenu uslugu, nakon čega je ona uhapšena, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Novom Sadu.

(Kurir.rs)

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.