TODOROVIĆ: REON 4 U KONJEVIĆIMA KONAČNO DOBIJA KANALIZACIONU MREŽU

Čačak – U proteklom periodu, lokalna samouprava zajedno sa Savetom MZ Konjevići, Vladom RS i svim aktivnim ljudima uradili su nekoliko saobraćajnica i veoma važnu saobraćaajnicu, ulicu koja je dobila ime po velikom čoveku koji je bio 31 godinu šef carinske ispostave u Čačku, Radonji Goluboviću Golubu.

„Već na proleće radimo jednu saobraćajnicu, asfaltiramo put do groblja, ovaj put pored igrališta dužine 1100 metara i ono što je za meštane Konjevića najvažnije, konačno smo uspeli da završimo projektno-tehničku dokumentaciju i pre nekoliko dana objavimo javni poziv za izvođača radova za četvrti reon. Radi se o kanalizacionoj mreži u Konjevićima, decenijama je on bio zapostavljen. Projektno-tehnička dokumentacija nije postojala, radili smo na tome godinu i po dana i konačno uspeli. Već u januaru imamo izvođača radova i do leta, Rejon 4 u Konjevićima dobija kanalizacionu mrežu. Gradski prevoz ćemo proširiti već od februara meseca u ovaj deo industrijske zone, ispod „Uniprometa“ i „Vibeta“. Takođe, otvorili smo ambulantu u Konjevićima, želja je svih nas da tu bude i apoteka, nadam se da ćemo i to ubrzo završiti, kao i jedno igralište za decu, u dvorištu Doma kulture. Naravno, pomagali smo i Crkvu u Konjevićima, i to su uglavnom prioriteti za narednu godinu“, rekao je gradonačelnik Milun Todorović.

Inače, radovi na izgradnji Bulevara Vojvode Putnika, tj.deonice od 331 metra, idu veoma dobro, naveo je prvi čovek Grada.

„Naš Vodovod je u ovom delu trase završio posao, a Strabag nastavlja mnogo intezivnije da radi, jer morali smo prvo da radimo infrastrukturne radove, kao kao što su gasifikacija, kanalizacija, voda, toplovod i sada će to ići mnogo brže. Nadam se da će to biti do kraja godine, i narednih dvadesetak dana, ako vremenski uslovi dozvole. Ako ne, onda kada sa stvore vremenski uslovi. Ono što je dobro, da se svi asfaltni radovi u Bulevaru mogu raditi na plus 5 stepeni, tako da očekujem do Nove godine ili januara meseca budu završeni.“ – zaključuje Todorović.

Novinar: Svetlana Vučković, Fotograf: Saša Tanasković

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.