TIODOROVIĆ: Razmišlja se o ukidanju mera, evo šta je bitno

Izvor: N1

Epidemiolog profesor dr Branislav Tiodorović izjavio je da je moguće ukidanje svih mera i da bismo, ako budemo disciplinovani, mogli da razmišljamo u tom pravcu.

On je rekao da je, ako se osnovne mere budu poštovale i ako odziv za vakcinaciju bude dobar kao što je do sada, moguće i selektivno popuštanje mera.

Dodao je da neki gradovi, kao što su Novi Pazar i okolina, gde je odziv na vakcinaciju loš, teško da mogu da očekuju popuštanje mera, prenosi B92.

Na pitanje o zadovoljavajućim brojevima, dr Tiodorović je kazao da on smatra da treba da imamo bliži cilj.

Čini mi se da sa vakcinacijom u što većem obimu možemo da obezbedimo da brojevi budu ispod 1.000 – to bi bilo realno i moguće. Ali cilj do leta je da broj novoobolelih bude ispod 100, to bi bio veliki uspeh, rekao je on za Televiziju Prva.

Narednih dana očekuje se nova sednica Kriznog štaba a Tiodorović kaže da ne očekuje pooštravanje mera.

IZVORBlic
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.