Stevanović: Situacija konačno stabilizovana

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović je, nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima bolnica iz kovid sistema, izjavio da je zaključak da je situacija konačno stabilizovana.

Broj onih koji zahtevaju bolničko lečenje je u ravnoteži praktično sa brojem pacijenata koji se otpuštaju iz bolnica. To je omogućilo da se kapaciteti zdravstvenih ustanova odnosno banjskih lečilišta vrate u svoju normalnu funkciju, rekao je Stevanović.

Kad je reč o bolnicama u Beogradu, dodao je Stevanović, iz kovid sistema će biti „isključeni“ Institut za reumatologiju i Institut za ortopedske bolesti.

Stevanović je ocenio da broj hositalizovanih, više od 5.000, govori da je sistem opterećen i da je stoga potrebno i dalje biti odgovoran i pridržavati se postojećih mera.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.