Stefanović pozvao mlade da se prijave na konkurs za vojne škole

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je danas mlade da se prijave na konkurs za upis u vojne škole koji je otvoren do 31. marta ove godine.

Časni vojnički poziv biraju ljudi koji bezrezervno vole svoju otadžbinu. Patriotizam je presudni motiv i kod mladih kada donose odluku da se školuju kako bi služili svojoj Srbiji i pridružili se hrabrim redovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, rekao je Stefanović, a prenelo ministarstvo.

On je dodao da je vojska institucija u koju gradjani Srbije ima najveće poverenje, te da je „privilegija biti deo takve institucije“.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane, ovogodišnjim konkursom predviđen je upis za 210 budućih kadeta Vojne akademije i 40 Medicinskog fakulteta VMA, kao i 90 učenika Vojne gimnazije i 60 učenika Srednje stručne vojne škole.

IZVORN1/Beta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.