Srbija voz promenio ime u Srbijavoz

Foto: Direkt.rs

Preduzeće za prevoz putnika u železničkom saobraćaju Srbija voz zvanično je promenilo poslovno ime u – Srbijavoz ili preciznije Akcionarsko društvo za železnički prevoz putnika Srbijavoz Beograd. Kako su saopštili iz ove kompanije, ta promena stupila je na snagu od 10. novembra.

Nekoliko dana pre ovog zvaničnog saopštenja, Ivan Bulajić, v. d. generalnog direktora Srbijavoza na svom instagram nalogu istakao je da je ovo izmenom Statuta kompanije učinjeno kako bi se otklonila nepravilnost zbog koje je do sada kompanija nosila ime Srbija voz a.d.

„Time smo se prilagodili duhu srpskog jezika i dobroj poslovnoj praksi“ – naglasio je Bulajić u objavi.

Srbijavoz kao zasebna železnička kompanija postoji od 2015. kada je reorganizacijom železničkih delatnosti stvoreno nekoliko posebnih preduzeća, kao što su i Infrastruktura železnice Srbije i Srbija kargo.

IZVOReKapija
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.