Srbija se zadužila još 10 milijardi putem desetogodišnje obveznice

Uprava za javni dug saopštila je da je izvršena prodaja desetogodišnjih državnih obveznica, a da je obim aukcije iznosio je 10 milijardi dinara. Ukupna tražnja iznosila je oko 12,3 milijardi dinara.

Realizovano je milion državnih obveznica, nominalne vrednosti 10 milijardi dinara.

Državne obveznice prodate su po stopi prinosa od 2,5 odsto na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 8. februara 2028. godine. Isplata kupona vršiće se godišnje i to svakog 8. februara do datuma dospeća.

Ove državne obveznice… konsoliduju se i predstavljaju jedinstvenu emisiju sa obveznicama inicijalno emitovanim 6. februara 2018. godine, odnosno izvršena je dodatna prodaja obveznica sa istim karakteristikama koje se odnose na valutu, kuponsku stopu i datum dospeća, navodi se u saopštenju.

Ukupan obim emisije ove obveznice, nakon konsolidacije, iznosi oko 111,56 milijardi dinara.

IZVORNova Ekonomija
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.