Sneg, ponegde ledena kiša, na jugu crveni meteoalarm

Danas oblačno sa snegom uz formiranje i povećanje snežnog pokrivača. Više padavina u centralnim i južnim krajevima, na jugu crveni meteoalarm. Očekuje se od 40 do 80 litara za 24 sata i ponegde ledena kiša.

Srbija ostaje pod uticajem hladnog vazduha. Oblačno sa snegom, uz formiranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača. Na krajnjem severu Vojvodine uglavnom suvo.

U drugom delu dana sneg će na jugu zemlje ponegde prelaziti u kišu koja će se lediti pri tlu.

Više padavina se očekuje u centralnim, a obilne padavine u južnim krajevima Srbije i na Kosovu i Metohiji – od 40 do 80 mm.

U višim predelima doći će do povećanja snega oko 30 centimetara, u nižim predelima centralne, jugozapadne i južne Srbije oko 15 centimetara, ponegde i više.

Vetar slab i umeren istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura od – 4 do 0, najviša dnevna od 0 do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura od 0 do 3 stepena.

U Beogradu će padati sneg sneg.

U ponedeljak oblačno i hladno sa snegom uz manje, dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Na jugu Srbije sneg može povremeno prelaziti u kišu koja će se ponegde i lediti pri tlu. Vetar slab i umeren, severoistočni. Najniža temperatura od -3 do 0, a najviša od -1 do 3 stepena.

U utorak oblačno i hladno sa slabim snegom, posle podne postepeni prestanak padavina. Vetar slab i umeren, severoistočni. Najniža temperatura od -3 do -1, a najviša od -1 do 3 stepena.

Za sredu se prognozira oblačno uz provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -4 do -1, a najviša od -1 do 3 stepena.

IZVORRTS.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.