SEDNICA VLADE VEČERAS, USVAJA SE ZAHTEV ZA POVRATAK NAŠE VOJSKE I POLICIJE NA KIM: Sednici prisustvuje i predsednik Vučić

Vlada Srbije održaće večeras u 20 časova sednicu na kojoj će i zvanično biti usvojen zahtev Beograda da se po slovu Rezolucije SB UN 1244 od Kfora zatraži povratak naše vojske i policije na Kosovo i Metohiju.

Kabinet bi trebalo da zaseda u Palati „Srbija“, a biće prisutan i predsednik Aleksandar Vučić, pišu Novosti. Komandi međunarodne vojne misije biće upućen dokument čiji su ključni detalji objavljeni u ponedeljak, a na koji naša strana ima apsolutno pravo imajući u vidu da ni KFOR ni Euleks nisu mnogo učinili u zaštiti našeg naroda u pokrajini koji mesecima trpi teror Aljbina Kurtija.

Inače, odredba Rezolucije 1244 koja se tiče povratka naših bezbednosnih snaga je tako formulisana da iz nje proizilazi obaveza Kfora da omogući dolazak srpske vojske i policije na KiM. Proteklih dana su se protiv ove ideje naše strane otvoreno izjasnili šefica nemačke diplomatije Analena Berbok i izaslanik predsednika SAD Gabrijel Eskobar, čime se direktno krše norme međunarodnog prava i Ujedinjenih nacija.

IZVORKurir.rs/Novosti
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.