Saslušan Aleksić, određen mu je pritvor do 30 dana

Nastavnik glume Miroslav Aleksić saslušan je pred Višim javnim tužilaštvom. Određen mu je pritvor do 30 dana. Na teret mu se stavlja osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji. Prilikom saslušanja osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičeni se tereti, u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje osam krivičnih dela silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon saslušanja osumnjičenog od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predložen je pritvor. Odluka o pritvoru do sada nije dostavljena tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu će sprovesti dalju istragu.

S obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka. Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaveštena, navedeno je iz tužilaštva.

Prethodno mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Podsetimo, policija je u nedelju saopštila da je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je on u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao jedan broj učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Glumica Milena Radulović medijima je ispričala da ju je Aleksić dok je bila maloletna silovao i da se to dogodilo više puta.

Radulović je zajedno sa još nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavila Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Ona je rekla da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je ona imala 17 godina, a on 61. godinu.

Miroslav Mika Aleksić je filmski reditelj, producent, glumac i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih.