Samo DJB i Zavetnici glasali protiv teksta o referendumu

Foto: Direkt

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da su svi opozicioni predstavnici u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK), uključujući Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), Srpsku radikalnu stranku (SRS), Socijaldemokratsku stranku (SDS) i Srpski pokret Dveri, podržali predlog, kako kažu, afirmativnog teksta koji javnost treba da informiše o referendumskim promenama, izuzev, dodaju, tog pokreta i Srpske stranke Zavetnici.

Iz DJB su istakli da je 3. decembra održana sednica RIK na kojoj je usvojen tekst Informacije o Aktu o promeni Ustava Republike Srbije, koji treba da posluži kao osnova za razumevanje teme o kojoj će se građani izjašnjavati na referendumu 16. januara.

Usvojen tekst koji je predložila vlast, dodaju iz DJB, nije u skladu sa Zakonom o referendumu jer, objašnjavaju, ne sadrži objektivne informacije i stavove strana koje se zalažu za različite odgovore.

„POKS i radikali očigledno fingiraju svoje protivljenje ustavnim promenama, dok za Dveri verujemo da se radi o grešci njihovog člana RIK, koja se, nadamo se, neće ponoviti“, navodi se u saopštenju.

IZVORTanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.