Ružić: Stanje u školama nije alarmantno, razmišlja se o antigenskim testovima

Ilustracija, Foto: Freepik

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je prema poslednjim podacima na onlajn nastavu zbog infekcije koronavirusom ili karantina „prešlo 0,5 odsto ukupne populacije učenika u Srbiji“.

Ružić je za televiziju Pink izjavio da u Beogradu onlajn nastavu zbog epidemioloških mera trenutno prati 379 učenika.

Ružić je naveo prema poslednjim predloženim merama celo deljenje 10 dana prati onlajn nastavu ukoliko je 10 procenata dece zaraženo koronavirusom, i da je stanje u školama „daleko od alarmantnog“.

Razmišlja se o uvođenju brzih antigenskih testova, naravno uz saglasnost roditelja. Obrazovno-vaspitni proces neće stati na tradicionalan način, rekao je Ružić.

On je dodao da je „izvodljivo da dete ako ima neko hronično oboljenje pređe na onlajn nastavu“, uz potvrdu lekara specijaliste.

IZVORN1/Beta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime