RHMZ izdao upozorenje na lokalno obilne pljuskove sa grmljavinom i gradom

Foto: Direkt.rs

Republički hidrometeorološki zavod danas je za područje Srbije objavio upozorenje na lokalno obilne pljuskove sa grmljavinom i gradom.

U Srbiji se nastavlja period nestabilnog vremena sa čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, navodi se u upozorenju i ukazuje da su pljuskovite padavine vrlo neujednačene po intenzitetu i neravnomerno raspoređene u prostoru, čak i na malim udaljenostima.

Padavine na pojedinim lokalitetima kratkotrajno mogu biti veoma intenzivne, uz grad, gde je procenjena ukupna 10-dnevna prosečna količina padavina do polovine juna od 40 do 70 mm, u brdsko-planinskim predelima i do 100 mm.

U narednih sedam dana zadržaće se promenljivo i nestabilno vreme, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, koji će lokalno biti veoma obilni uz grad.

Najviša dnevna temperatura u većini mesta od 23 do 27 stepeni Celzijusa.

Izvor: Tanjug

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.