RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE Na ova dva kraja Srbije sručiće se grad i velika količina kiše

Iako se u većem delu Srbije danas očekuje stabilizacija vremena, na jugu zemlјe jaki izolovani grmlјavinski razvoji usloviće lokalno krupan grad, do pet centimetara u prečniku.

Kako se navodi u upozorenju RHMZ, ove krajeve zemlje pogodiće i kratkotrajno olujni vetar, kao i lokalno veća količina padavina, do 20 milimetara za kratko vreme.

Pčinjski okrug na udaru kiše

Na krajnjem jugu Srbije (područje Pčinjskog okruga) izolovana pojava plјuskova sa grmlјavinom. U zoni plјuska lokalno grad i jak

Pogledajte temperaturu za svako naseljeno mesto u Srbiji i regionu.

RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE Na ova dva kraja Srbije sručiće se grad i velika količina kiše

RHMZ izdao je hitno upozorenje za područje Zapadne i Južne Srbije na vremenske nepogode.

Iako se u većem delu Srbije danas očekuje stabilizacija vremena, na jugu zemlјe jaki izolovani grmlјavinski razvoji usloviće lokalno krupan grad, do pet centimetara u prečnik

Kako se navodi u upozorenju RHMZ, ove krajeve zemlje pogodiće i kratkotrajno olujni vetar, kao i lokalno veća količina padavina, do 20 milimetara za kratko vreme.

Na snazi je novo upozorenje

Pčinjski okrug na udaru kiše

Na krajnjem jugu Srbije (područje Pčinjskog okruga) izolovana pojava plјuskova sa grmlјavinom. U zoni plјuska lokalno grad i jak vetar.

Pljuskovi su najavljeni u Pčinjskom okrugu

RHMZ je upozorio i na visoke temperature u Srbiji početkom sledeće sedmice, 24. i 25. jula. Maksimalna temperatura u većini mesta u ponedeljak će biti od 34 do 37 stepeni Celzijusa, dok će u utorak u centralnoj i južnoj Srbiji biti još toplije – od 37 do 40 stepeni.

RHMZ upozorava i na naglu promenu vremena u utorak krajem dana na severu zemlje, a u sredu i u ostalim krajevima, uz kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature za oko 15 stepeni.

U zoni grmljavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine, veće od 28 m/s.

Juče je Srbiju pogodila snažna oluja, poznata kao superćelijska oluja, koja je širom zemlje nanela velike materijalne štete. Grad je ubijao i ptice u letu, ogromnu štetu napravio je i u Zaječaru i Požegi, a u Novom Sadu je, prema rečima izveštača, čak 800 stabala oboreno. Gradsko zelenilo Novi Sad za 36 sati imalo je čak 354 intervencije.

Dramatični snimci stizali su i iz Beograda, gde se vidi da se za samo nekoliko minuta vreme promenilo od lepog i sunčanog u katastrofalnu nepogodu

IZVORBlic
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.