REŠENO STAMBENO PITANJE ZA JOŠ PET PORODICA U ČAČKU

U okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisao je još pet ugovora o kupoprodaji kuća sa pet Čačanki.

„Naše sugrađanke, sa kojima su potpisani ugovori, sada su, na moju, a pogotovo na njihovu radost, vlasnice stambenih objekata na teritoriji grada Čačka. Ukupna vrednost ovih pet kuća je oko deset miliona dinara, koje je Grad Čačak obezbedio iz donacije Evropske unije“ – rekao je Todorović.

Inače, u okviru ovog programa, krov nad glavom dobila je 21 osoba, od toga su njih 12 deca. U prethodnom periodu, u okviru istog projekta, izgrađena je zgrada u naselju Obrež, u koju je nedavno useljeno 12 porodica. Do sada je kupljeno 14, a renovirano 12 stambenih objekata, čiji vlasnici u porodici imaju članove koji su osobe sa invaliditetom, žrtve porodičnog nasilja, Romi, osobe odrasle u ustanovama socijalne zaštite ili hraniteljskim porodicama, ili lokalno socijalno ugroženo stanovništvo. Samo kroz ovaj projekat za sada je rešeno stambeno pitanje za 38 porodica, odnosno 112 naših sugrađana, među kojima je četrdesetpetoro dece. Do kraja realizacije, očekuje se renoviranje još šest stambenih objekata.

Inače, pored doma, svi koji su uključeni u program, dobijaju i podršku u vidu nameštaja, bele tehnike, obuke za zanimanja, grantove za pokretanje posla, psiho-socijalnu podršku, preventivne medicinske preglede, pravnu pomoć i druge vrste podrške socijalnoj inkluziji.

Projekat sprovodi grad Čačak u saradnji sa Gradskom stambenom agencijom, Centrom za socijalni rad Čačak, Ustanovom za pružanje usluga socijalne zaštite Zračak i udruženjem građana IDC.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.