REM stavio pod redovan nadzor N1, Nova S i Al Džaziru

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) doneo je odluku da se u redovan nadzor stave televizije N1, Nova S i Al Džaziru kao televizije koje imaju značajnu gledanost, navodi se na sajtu REM-a.

Na redovnoj sednici održanoj dana 23. februara, Savet Regulatornog tela za elektronske medije razmatrao je izveštaj Službe za nadzor i analizu programa u vezi sa emisijom „Mentalno razgibavanje“ emitovanoj 2. novembra 2020. godine u programu TV Nova S.

Imajući u vidu da je služba uočila veliki broj nepravilnosti u predmetnoj emisiji, a za koje je Savet utvrdio da predstavljaju kršenje odredbi Zakona o elektronskim medijima i podzakonskih akata, odlučeno je i da se o tome obaveste luksemburško nezavisno audiovizuelno telo (ALIA), EPRA, ERGA i OSCE. Ovakva odluka je doneta jer je dozvola za pružanje medijske usluge TV Novoj S izdata od strane luksemburškog nezavisnog audiovizuelnog tela (ALIA), objavio je REM na svom sajtu.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.