Razmatra se ublažavanje mera za neke delatnosti, a ove su „prve na redu“

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da su strože mere, uvedene juče, bile neminovne, ali da se razmatra njihovo ublažavanje kada je reč o nekim biznisima.

Dodao je da postoji mogućnost preispitivanja mera za delatnosti kao što su frizeri i kozmetički saloni. U skladu sa aktuelnom situacijom, u Srbiji u narednim danima neće raditi nijedan neesencijalni objekat.

U esencijalne objekte ubrajaju se prehrambene radnje, apoteke, pumpe, ali i ordinacije. Dakle, po svemu sudeći, strože mere ostaju na snazi za ugostiteljske lokale – kafiće i restorane.

Kon je najpre pomenuo salone lepote, kada je reč o ublažavanju donetih mera, mada je rekao da bi popuštanje moglo da uključi još neke delatnosti. Ipak, nije precizirao. Takođe je naveo da treba strože kažnjavati one koji se ne pridržavaju epidemioloških mera.

IZVORTelegraf Biznis
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.