Radojičić: Rizik da se u Srbiji pojavi opasniji soj od delte

Zoran Radojičić, Foto: Srđan Ilić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da ukoliko građani ne nastave da se vakcinišu, postoji rizik da u Srbiji dođe do pojave opasnije varijante koronavirusa od delta soja.

Ako nemate kolektivni imunitet, virus se mnogo brže širi i postoji rizik da se kod nas javi neki soj koji je opasniji od delte. Nemam objašnjenje zašto se mladi ne vakcinišu, rekao je Radojičić za TV Pink.

Radojičić, koji je i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, naglasio je da je neophodno uspostaviti novu strategiju vakcinacije.

Mladi ljudi više od starijih obolevaju od delta soja, a posledice koje ta varijanta virusa ostavlja na organizam još su nejasne, istakao je on.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.