Radojević: Obradovića uplašila vest o vraćanju cenzusa na 5 odsto

Na Obradovićevu teoriju o „srspkom genomu“ i ponašanju na sednicama Narodne skupštine, reagovao je Dušan Radojević, narodni poslanik. Radojević je tim povodom skrenuo pažnju javnosti pričom o mogućem vraćanju cenzusa na 5 odsto. On smatra da je to razlog što poslanici Dveri izvode razne „performanse“ na sednicama.

Na sednici Narodne skupštine, poslanici Dveri, ponovo su pokazali svoje pravo lice. Drskost, bezobrazluk i uvrede ponovo „krase“ sledbenike LJotićeve pogubne ideologije.

Nakon što je premijerka Brnabić pitala Obradovića kada planira da vrati 2 700 000 dinara sa kamatom, koje su Dveri dobile od Kolubare u vreme žutog režima, poslanici Dveri odgovorili su sa uvredama i bahatim ponašanjem. Najveće uvrede uputili su Ani Brnabić, šireći pritom etničku i nacionalnu mržnju, kao i diskriminaciju protiv nje.

Ko je Obradović da bilo kome broji krvna zrnca? O kakvim čistim genomima on priča? Da li je svestan da je time uvredio 300 000 parova koji se bore sa sterilitetom. Da li je svestan da je uvredio sve građane koji su u mešovitom braku, kao i članove njihovih porodica? Sve uvrede koje Dveri upućuju ljudima samo zato što se razlikuju po tome šta govore, u šta veruju, čemu pripadaju ili koga vole, zaslužuju javnu osudu! Ubedjen sam da je ovaj performans od strane poslanika Dveri, reakcija na strah od mogućeg vraćanja cenzusa na 5 odsto.

Dveri, kao i nekadašnji LJotićev fašistički pokret „Zbor“, dobacuju do 2% rejtinga u društvu, i kao takvi novi cenzus neće moći da pređu. Bar ne sami. Ali sa kim bi Dveri mogle u koaliciju posle svega? Bili su sa Radulovićem (DJB), sa Sandom Rašković (DSS), sa Stamatovićem (ZS), sa Djilasom (SzS), sa Žikom Gojkovićem (POKS), trčao je Boško i za Šešeljem, kao i za Zavetnicima trenutno… Sa kim će sada tikve saditi?

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

1 KOMENTAR

  1. Ovo je veoma delikatna tema, i ne mozete joj prici samo prepricavajuci iste price jedni od drugih od ljoticevcima i nacistima. Naravno da svako ima pravo da pokusa da se ostvari kao roditelj, i to nikako ne treba uskratiti. Pitanje jeste da li se uopste i probalo sa donatorima iz Srbije, jer verujem da bi ih bilo (i muskih i zenskih) i ja ne vidim problem u tome. Posle svako ima pravo da bira da li ce za donora uzeti Spanca, Italijana ili Hrvata. Ali se slazem da bismo trebali imati banku donora sa svojim genetickim materijalom. Ne moze svako da bude donor, ima tu dosta kriterijuma, pocev od godina, zdravstevog stanja, genetskih predispozicija. To mora da bude stroga kontrola kvaliteta ( pitanje je da li zagarantovana?) Tako da to sto su Dveri predlozile nije nista lose, ali vi posto volite da potpaljujete vatru zato ovo i sve radite. Pa sta vi mislite da i na zapadu vole da se mesaju sa drugima? Melting pot? Istina ima vecih Srba medju strancima, nego medju nama samima.

Comments are closed.