“Radnicima FRA otpremnina od 200 evra po godini staža i uplaćeni doprinosi“

Svim radnicima Fabrike reznog alata koji nakon najavljenog stečaja ostanu bez posla biće ponuđen socijalni program i uplaćeni doprinosi, a fabrika će nastaviti da posluje kao privatno preduzeće.

To je u izjavi za agenciju RINA najavio predsednik Industrijskog sindikata FRA Dušan Đelić.

Svim radnicima će biti uplaćeni doprinosi za penzijsko invalidsko osiguranje u iznosu od 32.000 dinara za period od 2010. godine do današnjeg dana, imajući u vidu da su lični dohoci od 2010. do 2015. godine iznosili od 20.000 do 25.000 dinara, rekao je Đelić za RINU.

On je istakao da radnici koji imaju do 40 godina radnog staža dobijaju otpremninu po 200 evra za svaku godinu provedenu u fabrici u dinarskoj protivvrednosti.

Ima i radnika koji spadaju u kategoriju od više od 40 godina radnog staža i za njih je pripremljen poseban paket, te će dobiti jednu trećinu bruto ličnog dohotka koji su ostvarili u fabrici u iznosu od 550.000 dinara do 1,1 milion dinara. Radnicima kojima nisu isplaćene zarade biće isplaćeni lični dohodci iz Fonda solidarnosti Ministarstva privrede od 32.000 dinara, pojasnio je Đelić.

Jedan od najizglednijih potencijalnih strateških partnera je firma „Bazis“ iz Sankt Peterburga, iz Rusije. Ova kompanija traži garanciju od Ministarstva privrede da posle zakupa kada stabilizuje fabriku, postane vlasnik FRA.

IZVORRINA.rs / Moravainfo
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.