Putin će se danas vakcinisati, ali ne pred kamerama

Ruski predsednik Vladimir Putin vakcinisaće se kasnije danas jednom od tri ruske vakcine, ali ne pred kamerama, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Predsednik još nije vakcinisan, ali očekujemo (da će to biti) do kraja dana, večeras. Nećemo to prikazati, moraćemo da verujemo na reč, rekao je novinarima Peskov i dodao da Putin „ne voli vakcinisanje“ pred kamerama.

Peskov je takođe odbio da precizira da li će Putin biti vakcinisan Sputnjikom V ili nekom od druge dve vakcine koje je zemlja razvila.

Biće vakcinisan jednom od te tri vakcine, nećemo reći tačno kojom, rekao je portparol i pohvalio „efikasnost i pouzdanost“ ruskih vakcina.

Putin (68) je najavio da će se danas vakcinisati, što se odavno očekuje, pošto je već najavljivao u decembru kada je počela vakcinacija u Rusiji.

Brojni lideri su se vakcinisali protiv koronavirusa, uključujući predsednika SAD Džoa Bajdena, papu Franju i kraljicu Elizabetu Drugu. Neki su to učinili pred kamerama kako bi poslali poruku građanima da to isto učine.

U Rusiji je do sada vakcinisano samo četiri miliona građana, dok je dva miliona primilo jednu dozu što je samo četiri odsto ukupnog stanovništva.

Prema anketi od početka marta koju je sproveo centar Levada, gotovo dve trećine Rusa smatra da je korona virus „biološko oružje“, a 62 odsto anketiranih nije raspoloženo da se vakciniše.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.