PRVI PALMIN PORAZ: Svedok po zaštitu ide u Beograd

Izvor: N1

Prva pobeda srpske javnosti nad Draganom Markovićem Palmom mogla bi biti vest koju je večeras objavila Njuzmaks adria da svedok koji je izneo optužbe za prostituciju i pedofiliju na račun lidera Jedinstvene Srbije nije saslušan u jagodinsku policiju, već će to u narednim danima učiniti u Beogradu.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je juče da je prvi svedok koji predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu sumnjiči za organizovanu prostituciju i pedofiliju, pozvan da svoj iskaz da danas u jagodinskoj policiji.

U saopštenju SSP-a, Tepić je navela da se odlukom tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet protiv Markovića prebačen iz Jagodine, „direktno dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka“.

Prvi svedok je u petak zatražio zamolnicom od tužilaštva u Kraljevu da svoj iskaz da u Beogradu i očekuje saglasnost za to već u ponedeljak. Svaku drugačiju odluku smatraćemo direktnim ugrožavanjem svedoka i njegove porodice i to upravo od države i pravosuđa, navela je juče Tepić.

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Nekih 30 sati kasnije, stiglo je saznanje Njuzmaks adria koja je večeras objavila svoja saznanja da svedok koji je izneo optužbe na račun Markovića Palme danas nije dao iskaz u jagodinskoj policiji, već će to u narednim danima učiniti u Beogradu.

Ovo je, po svemu sudeći, prva pobeda u slučaju bunga-bunga žurki u Jagodini, i prvi korak u otkrivanju prave istine u vezi sa podvođenjem maloletnica u Jagodini. Ovo bi mogao biti i pravi test za srpsko pravosuđe, ali i signal žrtvama da se pojave u tužilaštvu, i ispričaju svoja svedočenja. A žrtava i svedoka, spremnih da se pojave na saslušanje, prema rečima Marinike Tepić, ima najmanje sedam.

Ali, sve ovo dešava se i u jeku gostovanja Markovića, koji danima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom poručuje da zna ko su svedoci, ali i da zna mnogo o vladajućim partnerima.

Uzvraća i krivičnim prijavama, pa je tako, samo danas, podneo jednu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Marinike Tepić i Sande Rašković Ivić zbog optužbi da je organizovao podvođenje maloletnica i žena u Jagodini, a pre nekoliko dana i protiv svedoka koji ga optužuje. Prethodno, prijavu protiv Marinike Tepić podnelo je i oko 400 žena u Jagodini.

IZVORNova.rs / Marko Radonjić
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.