PRVI FESTIVAL NARODNE MUZIKE U ČAČKU

Čačak – Udruženje „Zelena jabuka“ ove godine na konkursu grada Čačka za kulturu je apliciralo sa jednim muzičkim projektom pod nazivom „Neke nove stare pesme.“ Ideja je da se u našem gradu konačno oformi jedan pravi festival narodne muzike kakav dolikuje ovom kraju, našoj Moravi i pesmi koja je proslavila ovaj kraj širom sveta. Lokalna  smouprava podržala je ovaj projekat i 13. decembra u velikoj sali Muzičke škole u Čačku organizuje se prvi Festival narodne muzike.

Nemanja Kujundžič, predstavnik produkcije Zvuci Srbije
„Velika mi je čast što sa svojom produkcijom Zvuci Srbije stojim iza jednog ovako velikog projekta, prvi put u svom rodnom gradu, budući da preko 20 godina živim i radim u Beogradu. Ideja samog festivala je da se pesme koje su snimljene pre 20 ili 30 godina promovišu, koje su nekako zapostavljene i nisu pronašle put do slušalaca. Imaćemo kvalitetnu muzičku pratnju, to će biti orkestar Milana Pajovića, a učestvovaće učenici srednje Muzičke škole u Čačku. Na primer jedna devojka uči solo pevanje, jedan momak je violinista, a jedan je harmonikaš, višestruki pobednik Srbije. Izvođači su neki mlađi, a neki stariji pevači, imamo jednog izvođača i iz Bečeja, iz Prijepolja, iz Lazervca i divne pevače iz našeg kraja, kao što su Miroslav Milinković, KatarinaJelić i drugi“, rekao je Nemanja Kujundžić, predstavnik produkcije Zvuci Srbije.

Mićo Kujundžič, organizatior festivala
„Imamo želju i potrebu da ovaj festival preraste u tradiciju sa više muzičkih žanrova. Ukupno 12 izvođača predstaviće svoje umeće, od kojih je pet izvođača u revijalnom delu dok žiri bude glasao. Imaćemo i nastup KUD Abrašević, koje će odigrati jedan splet igara. Pokušavamo da mlade približimo staroj muzici, a biće tu i  rmodernijih pesama sa novim aranžmanom, takve će biti pesme Ane Bekute. Festival će svakako imati narodnu notu“, najavio je organizator koncerta Mićo Kujundžić.

Novinar: Svetlana Vučković, fotografije: Željko Jagajić

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.