PROSLAVLJEN DAN GRADA ČAČKA 2022.

Svečanom sednicom Skupštine grada, u velikoj sali Kulturnog centra, danas je obeležen 18. decembar – Dan Grada Čačka. Pored predstavnika privrednog, društveno-političkog i kulturnog života grada, gradskih javnih preduzeća i ustanova, poslanika republičkog i odbornika gradskog parlamenta i građana Čačka, svečanosti su prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, a kao izaslanik predsednika Republike Srbije, njegov savetnik za bezbednost Milorad Veljović.

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović pozdravio je sve prisutne goste, napomenuvši da se danas obeležava 614 godina od prvog pisanog pomena imena našeg grada.

„Zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića i viziji našeg gradonačelnika Miluna Todorovića i tima koji je okupio oko sebe, pokazali smo zrelost, snagu i spremnost da se u ovim teškim vremenima borimo za interese naših sugrađana, na koje smo izuzetno ponosni“ – rekao je, između odstalog, Igor Trifunović.

Nakon predsednika Skupštine, goste je pozdravio i prisutnima se obratio gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

„U ovoj godini smo zasukali rukave, ne obazirući se na teške izazove, jer moramo da radimo svakoga dana, kako bi Čačak bio bolji i lepši, sa više zaposlenih. Uz veliku pomoć Vlade RS nastavili smo da obnavljamo putnu infrastrukturu i na gradskom, i na seoskom području“ – rekao je gradonačelnik Todorović, posebno u svom govoru, ističući izuzetnu zahvalnost za velika dela ovogodišnjim laureatima.

Prisutnima se, kao izaslanik predsednika RS obratio savetnik za bezbednost Milorad Veljović, a goste je ispred Vlade RS pozdravio i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Ove godine, odlukom gradonačelnika, zvanje počasnog građanina Grada Čačka dodeljeno je Borisavu Bori Đorđeviću, našem proslavljenom rok muzičaru. Primajući plaketu Bora Đorđević je zahvalio Čačanima i Gradu Čačku, pročitavši, između ostalog, i svoju pesmu „Sve mi reke na Moravu liče“, dok su Čačani ovacijama pozdravili svog sugrađanina, slušajući njegovu numeru „Zadnji voz za Čačak“.

Dobitnici Decembarske nagrade Grada Čačka za 2022. godinu su hraniteljica Tatjana Obradović, privrednik Slobodan Spasović i izdavačka kuća „Pčelica izdavaštvo“ doo Čačak.

Odlukom gradonačelnika, povelju zahvalnosti za nesebičnu humanitarnu pomoć i donacije Čačanima i čačanskom zdravstvu, ove godine je pripala našem sugrađaninu, koji trenutno živi i radi u Kanadi, gospodinu Goranu Bojoviću.

Svečana sednica skupštine grada Čačka završena je koncertom ansambla „One tri“.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.