PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI GRADA ČAČKA U 2022. GODINI

Najbolji sportisti Čačka 2022.

Čačak – U organizaciji Čačanskog sportskog saveza održan je šesti tradicionalni izbor najuspešnijih iz oblasti sporta za 2022. godinu. U sali Skupštine Grada uručene su nagrade i priznanja najuspešnijim sportistima u svim kategorijama, najboljim sportskim radnicima, kolektivima, posebna priznanja za doprinos i razvoj, kao i nagrade za najuspešnije klubove, najuspešnijeg profesora, najvernijeg ljubitelja sporta i druge.

Dragan Lekić, najverniji ljubitelj sporta

Sportista grada Čačka za 2022. godinu je Stefan Joksić, član karate kluba Borac i standardni reprezentativac Srbije. Nosilac je zvanja zaslužnog sportiste Republike Srbije. Od ostvarenih razultata u 2022. godini izdvajamo prvenstvo Evrope 5. mesto, šampionat Balkana 3. mesto, Svetska premijer liga u Moskvi 4. mesto, Svetska premijer liga u Parizu 3. mesto. Aktuelni je prvak Srbije i pobednik Kupa Srbije u svojoj kategoriji. Stefan na današnjoj manifestaciji nije bio prisutan, zbog priprema na kojima se nalazi.

Najuspešnija sportistkinja Čačka za 2022. godinu je članica Bodi bilding kluba Borac, Valentina Strugarević. Njeni najznačajniji rezultati u ovoj godini su prvo mesto na Svetskom šampionatu u Južnoj Koreji u kategoriji velnes juniorke. Tome pridodajemo i srebro u istoj kategoriji  sa Evropskog prvenstva u Španijii. Na prvenstvu Balkana popela se na najviši stepenik pobedničkog postolja.

Valentina Strugarević, sportistkinja grada Čačka 2022.

„Pored titule svetske šampionke, ovo priznanje mi najviše znači, jer dobila sam priznanje kao najbolja sportistkinja Čačka, koji je grad sporta u različitim disciplinama. Moja poruka glasi da se sve može kada se hoće i da se vreme može rasporediti na najbolji mogući način i da možete postići svoje ciljeve kao što sam ja uspela.“, poručila je Valentina Strugarević, najbolja sportistkinja Čačka u 2022.godini.

Nagrada za životno delo iz oblasti sporta uručena je Mihajlu Kolareviću, koji je bio i pet godina instruktor FS Srbije. Prvi tim Borca vodio je u četiri mandata. Predvodio je i Metalac iz Gornjeg Milanovca, Javor iz Ivanjice i Takovo. Bio je i selektor reprezentacije Srbije do 2012. godine. Pored mnogobrojnih priznanja, proglašavan je i najboljim trenerom Srbije za mlađe kategorije, najboljim pedagom u FSS.

Mihajlo Kolarević, nagrada za životno delo iz oblasti sporta

„Ovo priznanje za mene je nešto posebno, jer ga uručuje Gradski Sportski savez unazad već šest godina i taj posao obavlja izuzetno. Želim pre svega, da se obratim mladima, da se bave sportom, jer on uči, vaspitiva, edukuje. Jednom rečju – sport ničemu ne smeta, a svačemu pomaže. U ime svih dobitnika, zahvaljujem se svima koji su predložili kandidate i onima koji su prihvatili taj izbor“, rekao je Kolarević.

Najuspešnij trener za 2022. godinu je Ivan Strugarević. Nakon više nego sjajne takmičarske karijere, naš laureat otisnuo se u trenerske vode. Evropsko srebro iz Španije i svetsko zlato iz Južne Koreje više su nego jak argument da za komisiju ČSS nije bilo nikakve dileme oko izbora u ovoj kategoriji.

Ivan Strugarević, BBK Borac, najuspešniji trener

„Ovo priznanje za mene jako je veliko i velika mi je čast i zadovoljstvo da primim ovu nagradu, jer biti najboloji trener sportskog grada kakav je Čačak, nešto je izuzetno. Pored Valentininog uspeha, imam još dosta sportista koje sam ove godine trenirao, tako da se zahvaljujem ČSS i Gradu na ovom priznanju. Godina iza nas bila je naporna, posebno maj mesec kada su krenula evropska prvenstva, ali prvo mesto na svetskom prvenstvu u Južnoj Kreji, koje je Valentina osvojila, veliki je uspeh za naš sport“, naglasio je Strugarević.

Posebna priznanja kao ponos Grada Čačka za 2022.godinu zasluženo su otišla u ruke fudbalskih reprezentativaca Darka Lazovića i Filipa Mladenovića. Uručeno priznanje je za ostvarevni uspeh tokom cele karijere, a posebno u Mundijalskoj 2022. godini.

Filip Mladenović, posebno priznanje

„Jako mi je drago jer ovo je prvo priznanje koje sam u karijeri dobio od grada Čačka, tim pre jako sam srećan i ponosan. Što se mene tiče, to je jako velika stvar.“ Osvrnuo se i na aktuelno svetsko prvenstvo u fudbalu. „Sigurno je da smo dali sve od sebe i maksimum i sigurnio jesmo očekivali da prođemo grupu, ali svetsko prvenstvo je teško takmičenje i svaka je utakmica posebna priča za sebe. Nema čega da se stidimo. I jako sam ponosan i zadovoljan što sam bio deo te priče“, poručio je Mladenović.

Najsupešniju žensku ekipu mlađih kategorija čine predpionirke OK Borac, koje je predstavila Jovana Drobnjak.

Jovana Drobnjak, predpionirka OK Borac, najuspešnija ženska ekipa mlađih kategorija

„Predstavljam odbojkaški klub Borac, ova nagrada od velikog je značaja za naš klub. Mi smo takođe i prvaci Srbije, koji su i istoriji ovog grada napravili taj uspeh i smatramo da je to jako bitno za sve nas. Napokon se isplatio sav trud i rad koji smo imali tokom protekle tri godine i konačno smo postigli zacrtani cilj.“

Među ostalim dobitnicima nagrada su i Stefan Vučićević BK Borac, kao najuspešniji pionir, Dunja Jovović KKS Borac, najuspešnija kadetkinja, Nikola Kaplarević KKS Borac, najuspešniji kadet. Mlađe kategorije KK Borac, kao najuspešnija muška ekipa mlađih kategorija, KKS Borac kao najuspešnija seniorska ekipa u muškoj i ženskoj kategoriji, Klub kontakltnih sportova Borac kao najuspešniji klub. Najverniji ljubitelj sporta je Dragan Lekić, dok je najuspešniji sportski radnik u protekloj godini Đorđe Pejak.

Šesti izbor najuspešnijih u oblasti sporta održan je pod pokroviteljstvom grada Čačka.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka

„Naši čačanski sportisti su ovu izazovnu godinu učinili da bude za nas lepa, da imamo rezultate u svim disciplinama. Sportisti su uvek najbolji ambasadori našeg grada. Ove godine Valentina Strugarević je postala svetski špampion u Južnoj Koreji, iako ima samo 17 godina, košarkaši su na zavidnom nivou, fudbaleri se ojačavaju, dobre klubove imamo, stoni tenis, kuglanje, ženski fudbal se dobro kotira. Ono što je za sportiste najvažnije je da budu pre svega zdravi i da treniraju i mi ćemo i dalje ulagati u sve infrastrukturne radove, u predškolski i školski sport, korektivnu gimnastiku. Za nekoliko meseci otvaramo tri fiskulturne sale, za učenike srednje Ekonomskle škole i klub kontaktnih sportova, salu za učenike u Donjoj Trepči i za učenike OŠ u Bresnici. U saradnji sa Vladom RS radimo i na fiskulturnoj sali za GImnaziju, mislim da ćemo i to završiti u prvoj polovini naredne godine. Ono što nas očekuje tokom leta je i početak izgradnje zatvorenog Olijmpijskog bazena. Sve više novca izdvaja se iz budžeta za sport, to je suma od oko 230 miliona dinara, ali i budžet za narednu godinu koji će biti donet sledeće nedelje na sednici Gradskog Veća, a potom sledi i Skupština grada Čačka. Posebno će se izdvojiti novac za infrastrukturu i sportske objekte“, naglasio je prvi čovek Grada, Milun Todorović.

Novinar: Svetlana Vučković, Fotograf: Saša Tanasković

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.