Prikazane fotografije tela mladića za čija ubistva se sumnjiči Belivukova grupa

Foto: Printscreen

Ministar policije Aleksandar Vulin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prikazali su posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, fotografije tela dve žrtve za čija ubistva je osumnjičena kriminalna grupa Veljka Belivuka.

Vučić i Vulin su pre prikazanja fotografija upozorili da je reč o uznemirujućem sadržaju, ističući da su se trudli da identitet žrtava bude zaštićen.

Prvo je prikazano nago telo jednog ubijenog mladića koji na nozi ima tetovažu koja ukazuje da je reč o navijaču Crvene zvezde. Na fotografiji se mogu uočiti rane koje ukazuju na to da je mladić pre smrti bio mučen.

Zatim je prikazano obezglavljeno telo mladića za koju se smatra da je bila navijač Partizana.

Prikazane su i fotografije velike količine zaplenjenog oružja i municije.

Dugo smo razmišljali da li to da uradimo, poštujući zakon, zato što je ovo što ćete videti odvratno, zastrašujuće, iako je u pitanju samo manji deo onoga sa čime raspolažemo, kazao je ministar Vulin.

Predsednik Vučić dodao je i da javnosti neće biti prikazana izvršenja dela, niti lica žrtava. Kazao je da se protiv Belivukove grupe istraga vodila za tri ubistva, a da se sada ona proširuje i na četvrto.

Dobili smo nova saznanja, imamo još nestalih lica (…) i imaćemo još mnogo saznajnja u narednih 72 sata, najavio je predsednik.

Vulin: Nelegalno prisluškivano 1.572 razgovora Vučića i njegove porodice

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da je policija predala materijal Tužilaštvu za organizovani kriminal u vezi sa prisluškivanjem predsednika Aleksandra Vučića i njegove porodice.

MUP je, prema Vulinovim rečima, došao do „nespornih dokaza“ da su predsednik Vučić i članovi njegove porodice ilegalno prisluškivani 1.572 puta.

1.572 telefonska kontakta bila su ilegalno beležena, i kao takva bila notirana bez ikakvog pravnog osnova, bez ikakvog policijskog osnova, bez ikakvog policijskog rezona. Transkirpiti razgovora bili su skidani na belo i nošeni pojedinim visokim funkcionerima MUP-a, kazao je Vulin.

Istakao je da je sistem grubo povređen, ali da su motivi onih koji su prisluškivali predsednika i dalje nepoznati.

Podvukao je da u presretnutoj komunikaciji nije bilo nijednog jedinog inkriminišućeg razgovora.

Izvestan broj pripadnika MUP-a je stavljen i na poligraf i odmah da vam kažem, svi su pali, pali po najvažnijim pitanjima koja smo im postavljali, naveo je ministar.

Sada je, kako je rekao, na Tužilaštvu za organizovani kriminal da izvrši formulaciju krivičnog dela, i da se to završi pred odgovarajućim pravosudnim organima.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.