Preminuo Boris Komnenić

Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini posle teške bolesti. Bio je prvak drame u Narodnom pozorištu, u Beogradu.

Glumac Boris Komnenić rođen je u Puli, gde je završio osnovnu čkolu i gimnaziju, a u Beogradu je završio Fakultet dramskih umetnosti. Najpoznatija uloga mu je bila u TV seriji „Bolji život“, gde je tumačio lik Saše Popadića.

Značajne uloge ostvario je i u serijama „Vratiće se rode“,“Sinđelići“, „Sivi dom“, „Gore dole“, u filmovima Tajvanska kanasta, Miris kiše na Balkanu, Bal na vodi, Slučaj Laze Kostića, Prokleta je Amerika.

Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za svoj rad. Nagrada filmskih susreta u Nišu, Godišnja nagrda Narodnog pozorišta, Godišnja nagrada BDP-a, Nagrada „Raša Plaović“ za sezonu 2009/2010 (za ulogu Dezmonda Mortona u predstavi „Državni službenici) , Nagrada Grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo za 2011. godinu.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.